Имаме ли нужда от нови мерки срещу корупцията?Предизборен дебат в предаването Лице

...
Имаме ли нужда от нови мерки срещу корупцията?Предизборен дебат в предаването Лице
Коментари Харесай

Предизборен дебат: Екатерина Захариева срещу Надежда Йорданова

Имаме ли потребност от нови ограничения против корупцията?

Предизборен дебат в предаването „ Лице в лице “ по една против друга по тематиката правораздаване се изправиха Екатерина Захариева и Надежда Йорданова.

„ Антикорупционната функционалност би трябвало да бъде изведена независимо от КПКОНПИ “, счита някогашният министър на правораздаването Надежда Йорданова. По думите ѝ времето не е стигнало на държавното управление, с цел да успее да прокара нужните промени в правораздаването.

„ Демократична България “ доста ясно е заявявала, че този орган не би трябвало да бъде политическа бухалка в ръцете на властта, която и да е тя. Трябва да има задоволително гаранции против злоупотребата с пълномощия “, сподели още тя.

 

Според Екатерина Захариева пък това, което сме видели е закриването на два органа. „ Не виждам по-добро след закриването на спецсъда. Трябва да се вършат разбори, не може да закриваме орган без да се прави разбор “, сподели тя.

По думите ѝ не е изработен опит за правосъдна промяна в предходния парламент, защото специфичната комисия не е свикана нито един път. „ Едно е да си приказваме с лозунги, друго е да седнем и да работи, и да внесем нещо, и да си свършим работата. Не бяха импортирани никакви закони “, сподели още Захариева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР